• Emmy Spanjaart
  • Gerard Schonck
  • Neem contact met ons op
  • Oost Algarve
  • Praktijkervaringen - Zij gingen u voor.

Oost Algarve

“De tijd lijkt geen grip te hebben gekregen op de Sotavento, het oostelijk gedeelte van de Algarve, waar de zeelucht zich vermengt met de zoete geur van sinasappels, amandelen en vijgen. Waar witgepleisterde huisjes leunen tegen bont betegelde facades, waar vissersbootjes deinen op het ritme van het getij en de zwoele wind waait door smalle kronkelige straatjes.”
Libelle, augustus 2009

Een groot deel van de kustlijn van de oostelijke Algarve wordt gevormd door een aaneenschakeling van langgerekte eilanden met witte zandstranden en lagunes waar u in een rijke natuur diverse bewoners kunt observeren, zoals ooievaars, lepelaars, flamingos, kameleons en leguanen. Doordat de oceaanstranden in dit gebied vrijwel alleen per boot bereikbaar zijn is dit kustgedeelte bespaard gebleven van het massatoerisme waar velen van ons geen behoefte aan hebben. Maar voor wie toch zijn vervoermiddel dicht bij het strand wil parkeren kan in de Sotavento terecht bij diverse prachtige, vaak bewaakte, bij uitstek familiestranden tussen Manta Rota en Vila Real Santo António, aan de grensrivier met Spanje, de Guadiana. Deze laatste stad kan overigens ook een vertrekpunt zijn van één van de vele schitterende routes die u kunt rijden langs de rivier, stuwmeren en door de bergen terug met talrijke adembenemende vergezichten en wandelmogelijkheden die het binnenland te bieden heeft.

Op de onroerend-goedmarkt heeft de Oost-Algarve nog steeds concurerende prijzen in vergelijking met de meer gevestigde toeristische oorden van de westelijke en centrale Algarve. Ook renovatie- en bouwprojecten zijn in trek, vooral bij hen die al eerder ervaring hebben opgedaan met een dergelijke succesvolle onderneming. Er heerst volop vertrouwen in het juiste potentieel van dit gebied om zeker nu te investeren in het veel begeerde woningbezit.